Rekreacijsko-turistički centar Golte nad Mozirjem nalazi se na 1550 m/nmv, cca 5 km od Mozirja, s prekrasnim pogledom
na Savinjsku dolinu, Savinjske Alpe i Karavanke. Jedno je od srednje velikih slovenskih skijališta. Do skijališta koje se nalazi na 1600m nadmorske visine i proteže se na površini od 60 hektara, moguće je doći kabinskom žičarom koja kreće od mjesta Žakovec a ima kapacitet od 56 ljudi. Nakon osmominutne vožnje stiže se na planinu Medvedjak na visinu od 1410 m nadmorske visine. Tu se nalaze hotel i restoran, a tu je i polazna točka za žičare i skiliftove koji vode do skijaških staza: jedna vučnica, dvije dvosedežnice i dva skilifta. U slučaju manjka prirodnog snijega postoji i sustav umjetnog zasnježivanja. Skijaške staze u ukupnoj dužini od 10 km nude mogućnost za skijaše različitih nivoa skijaškog iskustva: 3 km lakih staza, 6 km srednje teških staza i 1 km teških staza te 5 km staza za skijaško trčanje. Oni koji umjesto skijanja preferiraju snowboard također mogu naći nešto za sebe.

Na Golti postoji i škola skijanja i snowboarda, a u dodatnoj ponudi nude se skijaški izleti s vodičem, uređeni zabavni park na snijegu za djecu, iznajmljivanje skijaške opreme, ugostiteljski objekti uzduž staza koji nude lokalne specijalitete itd.

Pristup/udaljenost: Zagreb – Krško – Sevnica – Laško – Celje – izlaz Šentrupert – Mozirje – Žekovec – Golte. Udaljenost: Zagreb 150 km; Rijeka 195 km.

Dužina skijaških staza: 10 km

Lake staze: 3 km
Staze srednje težine: 6 km
Teške staze: 1 km
Staze za skijaško trčanje: 5 km

Udaljenost: Zagreb 150 km; Rijeka 195 km.