ALTENMARKT – Skijaške staze, ovog prekrasnog skijališta,prostiru se između 900 m i 1.570 m nadmorske visine. Svojom kvalitetnom konfiguracijom, preglednošću, dužinom i širinom skijaških staza iznimno je pogodno za skijaške škole. Vrhunsko skijanje garantirano!
ZAUCHENSEE – Skijalište je na nadmorskoj visini od 1350 do 2188 metara i spada u pet najvećih i najljepših skijališta u Austriji.Ono je povezano sa susjednim skijalištem Flachau-Winkl,koje je pak povezano sa skijalištem Kleinarl te zajednički čine 180 km skijaških staza različite težine i preko 50 skijaških žičara.Kao posebnu zanimljivost Zauchensee nudi stazu na kojoj se voze spust utrke Svjetskog kupa (broj 5), a kojom svakako treba proskijati, baš kao i posebnu stojeću uspinjaču  na vrhu Gamskogel velike strmine s koje počinje start utrke.

Na oba skijališta, staze su zaista raznovrsne i svojom konfiguracijom prilagođene za sve stupnjeve znanja skijanja od početnika pa do skijaša koji se koriste natjecateljskom tehnikom skijanja.U slučaju nedostatka prirodnog snijega, sve su staze pokrivene umjetnim snijegom.

Pristup/udaljenost: tunel Karavanke – tunel visoke Ture – Flachau ; od Zagreba 350 km ; Flachau – Filzmoos 30 km ; Flachau – Altenmarkt 15 km

 

Nadmorska visina:  Altenmarkt : 900 – 1570  m/nmv
Zauchensee : 1350 – 2188 m/nmv
Vučnica: 5
Ski sjedežnica: 6
Gondola: 3

Udaljenost od Zagreba: cca.350 km