Kronplatz (njem.) – Plan de Corones (tal.) dobio je ime prema vrhovima planina koje podsjećaju na pijetlovu krestu (krone – corona = kruna, kresta) pa je stoga i zaštitni znak skijališta crvena pijetlova glava s izraženom krestom.Skijalište se prostire gotovo cijelom površinom istoimene planine u središtu skijaške regije Dolomiti Superski. Od oko 116 km skijaških staza smještenih na rijetko pošumljenim padinama, čak 90% njih je pokriveno snježnim topovima što produžuje sezonu i na kasnu zimu. Ovo skijalište može se pohvaliti i sa 4 spusta od vrha do podnožja planine, dužine od 5 do 6,5 km.Skijalište je okruženo s 13 turističkih mjesta, od kojih su najpoznatija Bruneck/Brunico, St. Vigil/San Vigilio (na samim stazama), Olang/Valdaora, Reischach/Riscone, Rasen/Rasun, St. Georgen/San Giorgio i St. Lorenzen/St.Lorenzo.Ono što je karakteristično za Kronplatz su besprijekorno uređene staze, bez obzira na meteorološke uvjete, te njihova velika dužina – gotovo sve su dugačke preko kilometar.Prepoznatljiv znak Kronplatza na samome vrhu jest i zvonjava najvećega zvona u Alpama, Concordia 2000, koje teži 18.100 kg, a promjera je na najširem dijelu 3 m.
S činjenicom da ima više od 300 sunčanih dana u godini spada u jedno od ljepših skijališta u ovom dijelu Italije. 40 kategoriziranih staza ukupne duljine  116 km uglavnom su plavo-crvenog karaktera. Sve staze su uglavnom izuzetno široke te pravilnog nagiba, što čini ovo skijalište idelano za početnike, obitelji s djecom te slabije rekreativce.
Od sportske ponude imamo: staze za sanjkanje,noćno skijanje,hodanje s krpljama,penjanje po zaleđenim slapovima,turno skijanje,bob taxi,rafting na snijegu,kuglanje na ledu,hokej na ledu,jahanje,padobranstvo,bazen,skijaška škola,dječji vrtić na snijegu…..

Pristup/udaljenost: Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Spittal – Lienz – Sillian – Olang/Riscone/Brunico/Kronplatz ; od Zagreba cca.420 km

Jeftinije skijanje uz SKIportal.hr!

Nadmorska visina: 980 – 2275  m/nmv
Ukupna dužina skijaških staza : 116 km
Težina skijaških staza : srednje
Staze za skijaško trčanje : 175 km
Staze srednje težine: 32 km
Teške staze: 28 km
Lake staze: 56 km

Vučnica: 5
Ski sjedežnica:
 5
Gondola: 22

Udaljenost od Zagreba: cca.420 km