Folgaria (Italija) je manji grad s izuzetno prijatnim skijalištem na rubu Dolomita, s terenima za skijanje primjerenima za obitelji s manjom djecom i za zahtjevnije skijaše.
Visoravan na kojoj se nalazi Folgaria s mrežom staza znanom kao Skitour dei Forti predstavlja jedno od najvažnijih skijališta u jugoistočnom Trentinu.
Prema klasifikaciji talijanskog Touring Cluba, ovo je skijalište osvojilo prvo mjesto po kvaliteti žičara (3 nove kvalitetene žičare) i okoliša. Sa skijališta se može uživati u prekrasnom pogledu koji se proteže od Dolomiti – Brenta, do masiva Pasubio, od Adamella do Marmolade. Često ju nazivaju i “kraljicom snjega”. Ima 60 km uređenih skijaških staza ; 3 crne, 11 plavih i 16 zelenih te 57 km uređenih staza za skijaško trčanje.
U gradu se nalaze restauracije s odličnom gastronomskom ponudom, diskoteke, pubovi koji pružaju zabavu, dobar ugođaj i gostoljubivost cijelog Trentina.

Pristup/udaljenost:  Fernetiči – Padova – Verona – Trento – Rovereto – Folgaria ; od Zagreba 628 km

Jeftinije skijanje uz SKIportal.hr!

Nadmorska visina: 1164 – 2000  m/nmv Ukupna dužina skijaških staza : 60 km Težina skijaških staza : srednje Staze za skijaško trčanje : 57 km Staze srednje težine: 32 km Teške staze: 8 km Lake staze: 20 km Vučnica: 22 Ski sjedežnica: 13 Udaljenost od Zagreba: 628 km