Mallnitz (Austrija) je skijaška destinacija u nacionalnom parku Höhe Tauern ( Visoke Ture ), s pristupom skijalištima Ankogel i Mölltaler Gletscher.
Mjesto Mallnitz
nalazi se na 1287 m /nmv i osim muzeja prirode i nacionalnog parka nudi pregršt dobrih restorana,barova i trgovina,a za aktivnije klizanje i sanjkanje.U centru se nalazi kupalište “Tauernbad” (bazeni,saune…).
Mölltaler Gletscher jedini je ledenjak u Koruškoj, a na njemu skijaška sezona započinje već krajem rujna. Iako to skijalište zbog visinske razlike od 671 m ima strmije skijaške staze, one su pogodne i za manje iskusne skijaše, a velika mu je prednost duga pred i post sezona. Omogućuje vrhunsko skijanje gotovo cijele godine. Skijalište raspolaže s 50 km staza od kojih je najduža duga 7 km, a na njoj se vozi i FIS spust. Do ovih staza skijaše vozi devet skijaških žičara, čija je najviša stanica na čak 3122m.Za snowboardere je ovdje posebno uređen snowboard park na kojemu mogu uživati u raznim akrobacijama.

Pristup/udaljenost:  Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal – Obervellach – Mallnitz/Flattach/Mőlltal Gletscher ; od Zagreba cca.300 km

 

Nadmorska visina: 1200 – 3120  m/nmv
Ukupna dužina skijaških staza : 48 km
Težina skijaških staza : srednje
Staze za skijaško trčanje : 13 km
Staze srednje težine: 23 km
Teške staze: 9 km
Lake staze: 16 km

Vučnica: 4
Ski sjedežnica:
 2
Gondola: 1

Udaljenost od Zagreba: cca.300 km