Dugogodišnji san je postao stvarnost: 2 gondole za po 8 osoba od ski sezone 2014/2015 spajaju skijališta Helm i Rotwand sa čime je skijanje u području Sextner Dolomita postalo atraktivno! Skijaško područje Sextner Dolomita smješteno je u južnom Tirolu u centru Dolomita koji spadaju u UNESCO-vu svjetsku baštinu. Krajolici koji ostavljaju sve posjetioce bez daha….

Sesto/ Sexten: idilično mjesto položeno u predivan okruženju SextnerDolomita
San Candido/Innichen: gradić koji pruža „gradski“ dojam, sa svojom omiljenom pješačkom zonom koja se nalazi u centru, idealan je za šetnje, apres ski razonode i kupnju. Skijalište Haunold koje se nalazi iznad samog gradića kao i bazenski kompleks Acquafun – omiljena su odredišta svih obitelji sa djecom.
Dobbiaco/Toblach: smješten na ulazu u rumantičnu dolinu Val Lando. Gradić je poznat po kulturnim priredbama. Zimi se u Dobbiaco-u održava Tour de ski. Gradić je poznat i po drugim natjecanjima u skijaškom trčanju.

Nadmorska visina: 1140-2205 m Ukupna dužina skijaških staza : 93 km Staze za skijaško trčanje : — Staze srednje težine: 43 km Teške staze: 11 km Lake staze: 39 km Vučnica: 19 Dvosedežnica: 9 Gondola: 5 Udaljenost od Zagreba: 395 km