LA ROSIÈRE – La Rosière Espace San Benarado je jedinstveno francusko skijalište u sjevernim Alpama zbog internacionalne povezanosti ski liftovima skijališta La Rosière u francuskom Savoyu i   talijanskog skijališta La Thuile u Valle d’Aosta. Mogućnost da prijeđete državnu granicu na skijama svakako predstavlja poseban osjećaj za sve kategorije skijaša.

Na francuskoj strani, Espace San Bernardo oduzima dah pogledom na dolinu Tarentaise, a sa najviše točke skijališta na 2.650 m n/v,  možete uživati u nezaboravnoj panorami okolnih planina i veličanstvenom Mont Blancu. Južna orijentacija skijališta u blizini granice može se pohvaliti obiljem dugih, sunčanih dana, a preko granice u Italiji, La Thuile garantira snježni pokrivač zahvaljujući sjeverno orijentiranim skijaškim padinama i suhom “puder” snijegu.

Sa ukupno 160 km skijaških staza (7 zelenih, 28 plavih, 33 crvene i 14 crnih) i 38 raznih tipova ski liftova, skijalište Espace San Bernardo nudi različite izazove : 11 km dugi spust San Bernardo, neuređeno ali osigurano područje off-piste iznad La Rosière, snowpark sa skakaonicama i “prugama” na raznim nivoima težine, a za djecu su uređeni i opremljeni posebni parkovi na snijegu pa je La  Rosière s razlogom jedno od francuskih skijališta koje je dobilo ocjenu “Les p’tits Montagnards” kao posebno “child friendly” skijalište za obitelji sa djecom.

Odlična après-ski ponuda (moderna kuglana, kino sa dva ekrana, igraonica za djecu i zatvoreni kompleks klizališta, fitness centar sa saunom, hamamom, jacuzzijem, teretanom, za večernji program postoje mnogobrojni restorani, barovi kao i ukupno 9 ski loža u “piste” područjima) garantira nezaboravan skijaški doživljaj i odličan zimski odmor.

SMJER: Zagreb à Ljubljana à Trst à Torino à tunel Frejus à Albertville à Moutiers àBourg -Saint-Maurice à “Route des Villages” à LA ROSIERE (udaljenost 1030 km od Zagreba)

Nadmorska visina: 1850-2650 m
Ukupna dužina skijaških staza : 160 km
Staze za skijaško trčanje : —
Staze srednje težine: 33 km
Teške staze: 14 km
Lake staze: 28 km
Vučnica: 17
Dvosedežnica:
 17
Gondola: 1

Udaljenost od Zagreba: 1030 km