Najprestižnije francusko skijalište, najviši skijaški centar u Europi i dio najvećeg skijaškog kompleksa na svijetu. Skijanje moguće tijekom cijele godine.
Područje Tri doline s Val Thorensom pravi je skijaški raj s najviše međusobno povezanih skijališta i s više od 600 km skijaških staza, povezanih s oko 200 ski liftova, koji se protežu od 1.300 do 3.250 mnv i povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 m/nv.
Poznat kao najviši skijaški centar u Europi na visini od 2300 m/nv ima odlične uvjete – nema hodanja i nošenja opreme do skijališta, jer mjesto Val Thorens jest skijalište i tome je podređeno apsolutno sve.
Kako bi se sa skijama moglo prolaziti po gotovo cijelom gradu, napravljene su uske, ograđene i zasnježene staze koje idu paralelno sa ulicama te koje se ne prekidaju niti kada se sijeku sa ulicom, jer su napravljeni mostići preko kojih se skijaši normalno skijaju kako bi došli do svojih odredišta. Francuzi su išli do te mjere da su sagradili sidro koje ide skroz u središte mjesta kako bi skijaše doveli što bliže gradu.
Tu je također i velika ponuda smještajnih kapaciteta raznih kategorija i kvalitete,sportsko-komercijalni centar(dvorana za nogomet, košarku, (stolni) tenis i još mnogo sportova,bazen,saune,masaže),disco klubovi,barovi,bowling,restorani te mnogi drugi sadržaji.

Skijanje Francuska – jeftinije uz SKIportal.hr!

Pristup/udaljenost:Ljubljana-Fernetiči-Venecija-Milano-Torino-Bardonecchia-tunel Frejus-Albertville-Moutiers-Val Thorens;od Zagreba 1015 km

Ukupna dužina ski staza: 150 km
(5 crnih, 31 crvena, 23 plave i 8 zelenih)
Ski liftovi: 35
Nadmorska visina: od 1300 – 3250 m/nv
Umjetni snijeg: Da
Snowboard: Da
Udaljenost od Zagreba: 1015 km