Specifičnost Rogle je dolazak automobilom na vrh planine (nešto slično kao i kod Sljemena, nap.a.). S jedne strane u vrijeme težih vremenskih prilika to može stvoriti određene probleme, no s druge strane, komoditetu skloniji gosti automobilom dolaze u samo srce planine te se parkiraju nekoliko metara od skijaške staze i nekoliko metara od svog hotela/apartmana.

Smještajni kapaciteti na skijalištu imaju poziciju praktički na samoj stazi, dok je njihov karakter sličan kao i u podnožju: wellness + obiteljski odmor na snijegu. Hotelski kompleks na vrhu skijališta (koje je smješteno na 1.573 mnv, nap.a.) nalazi se na svojevrsnom platou velike površine. Upravo to daje idealne uvjete za nekoliko aktivnosti. Prije svega tu je sve popularnije skijaško trčanje, kojemu je Rogla već dugo vremena dom, kako u rekreativnom, tako i u natjecateljskom smislu. Osim toga, nedostatak strmina daje odlične uvjete za škole skijanja, koje imaju idealne uvjete. Skijaško središte na Rogli nudi sve potrebno za ugodan boravak tijekom zimskog odmora. Ugostiteljski objekti na skijalištu, u hotelskom kompleksu na Rogli: trgovina, restoran, caffe bar, aperitiv bar, slastičara, pivnica, diskoteka, prodajne galerije, kiosci, najam skijaške opreme; vrlo široka sportska ponuda (klizalište, bazen, saune, solarij, trimski kabinet, višenamjenska sportska dvorana s igralištima za tenis, squash, rukomet, košarku, odbojku, mali nogomet itd.).

NOVO od 2019: pokriveni tunel za djecu na Uniorčeku (korištenje sa ski kartom), PUT “za hodanje u krošnjama” dužine 1043 m, visine od 20-36 m, s unutarnjim toboganom u tornju / vidikovcu (uz doplatu).

Ukupna dužina skijaških staza: 12.5 km Teške staze: 2 km Staze srednje težine: 10 km Lake staze: 0.5 km Staze za skijaško trčanje: 30 km Nadmorska visina: od 1500 do 1517 m. Umjetni snijeg: Da Ski sjedežnica: 2 Vučnice: 11 Snowboard: Da Udaljenost od Ljubljane: 20 km.

Udaljenost od Zagreba: 130 km Pristup: Ljubljana – Celje – Slovenske Konjice – Zreče